duminică, 13 decembrie 2009

Fursecuri pufoase






Ingrediente:

* 2 oua (de tara)
* 1lingura apa
* 120 ml ulei
* 120 grame zahar
* o lingurita rasa praf de copt
* coaja de lamaie
* esenta de vanilie si de migdale
* 3 linguri nuca de cocos
* 320 grame faina
* 100 grame ciocolata pentru decor

Preparare:

Amestecam ouale cu lingura de apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele trei linguri de nuca de cocos. Aluatul obtinut nu este nici lichid, dar nici tare, cat sa stea pe lingura ca in imagine.

Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute de aproximativ 3 cm diametru, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc. Le coacem in cuptor preincalzit la pana devin auri si rumene pe talpa.

Pentru a le decora, topim ciocolata si le ornam. Sunt absolut delicioase aceste fursecuri si se pot pastra pana la 5-6 zile, ba chiar sunt mai gustoase dupa cateva zile.

2 comentarii:

  1. is curios despre ce-o sa mai scri cand termnini toate retetele? :P
    cred ca pana la urma trebe sa facem si site de retete, si sa scoatem si carte :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca o sa termin cu retetele pentru ca tot timpul se gaseste ceva nou. Daca nu o sa inventez eu ceva retete :P

    RăspundețiȘtergere