marți, 8 decembrie 2009

Reteta zilei - Jambon fiert in vin


Jambon fiert in vin este unul din preparatele cele mai apetisante de Craciun. Acest jambon fiert in vin este o modalitate savuroasa de a conserva carnea de porc. Aroma si gustul acestui jambon fiert in vin vor aduce gustul si amintirile Craciunului in camarile celor norocosi.

Ingrediente

  • pulpa din spate de la porc
  • boabe de piper
  • boabe de ienibahar
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 capatina de usturoi
  • 3 l de vin alb

Mod de preparare

Se curata pulpa de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa rece;

Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul si piperul;

Se fierbe la foc mic pana cand apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore. Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se strange bine, dandu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.

Pofta buna! =P~

2 comentarii:

  1. oare unde naiba am pus mopul???

    ca trebuie sa sterg balele astea ce-mi curg din gura...deja am facut balta!

    In alta ordine de idei, tre sa mai te inveti sa lucrezi cu html-ul ala, nu merge tot timpul doar copy/paste. Aminteste-mi de asta acasa ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am ce sa comentez pe baza retetei, insa compozitia si produsul finit suna extrem de bine

    jambon, fiert, vin, pulpa porc, usturoi, aiaiaii

    da' nu e pacat sa strici vinul (3L!!) pe gaste?:P

    RăspundețiȘtergere