Jambon fiert in vin este unul din preparatele cele mai apetisante de Craciun. Acest jambon fiert in vin este o modalitate savuroasa de a conserva carnea de porc. Aroma si gustul acestui jambon fiert in vin vor aduce gustul si amintirile Craciunului in camarile celor norocosi.
Ingrediente
- pulpa din spate de la porc
- boabe de piper
- boabe de ienibahar
- 1-2 foi de dafin
- 1 capatina de usturoi
- 3 l de vin alb
Mod de preparare
Se curata pulpa de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa rece;
Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul si piperul;
Se fierbe la foc mic pana cand apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore. Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se strange bine, dandu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.
Pofta buna! =P~
oare unde naiba am pus mopul???
RăspundețiȘtergereca trebuie sa sterg balele astea ce-mi curg din gura...deja am facut balta!
In alta ordine de idei, tre sa mai te inveti sa lucrezi cu html-ul ala, nu merge tot timpul doar copy/paste. Aminteste-mi de asta acasa ;)
nu am ce sa comentez pe baza retetei, insa compozitia si produsul finit suna extrem de bine
RăspundețiȘtergerejambon, fiert, vin, pulpa porc, usturoi, aiaiaii
da' nu e pacat sa strici vinul (3L!!) pe gaste?:P