Mancarea te poate face sa te simti bine sau nu, asta depinde de ce mananci, cum mananci si in ce cantitate. :)
Prin toate ziarele si reviste si bineinteles si la tv vezi mereu ca trebuie sa ai grija ce mananci, ca trebuie sa mananci sanatos, ca nu trebuie sa exagerezi si multe alte sugestii.
O gustarica care arata bine si e si gustoasa este foarte apreciata mai ales cand iti este foame. O sunculita si o branzica sau un pui la rotisor, o salata de cruditati, o supa dulce, o friptura, o prajiturica sau o portie de clatite, sunt numai cateva din bunatatile care te fac sa salivezi si pe care le-ai manca cu placere la orice ora.
Mancarea influenteaza si modul de a gandi si sa recunoastem ca e greu sa gandesti cu burta goala asa cum e greu sa gandesti cand mananci prea mult. Calea de mijloc e cea mai buna si in cazul cantitatii de mancare pe care trebuie sa o consumam, adica nici prea mult nici prea putin.
Fructele si legumele ne dau energie asa ca trebuie sa le integram in meniul nostru.
Intr-un articol pe care l-am citit despre arta de a manca scria urmatoarele:
"In cantinele publice din Sparta era plasata statuia zeului rasului.
Orice activitate straina mesei inhiba pofta de mancare si franeaza procesele digestive. Emotiile puternice, oboseala, necazurile, preocuparile, certurile, trebuie considerate drept dusmani ai unei bune digestii. Pofta de mancare depinde intr-o buna masura si de atmosfera in care se serveste masa. Fiecare dintre noi stie din experienta ca pentru stimularea poftei de mancare are insemnatate nu numai felul in care este pregatita mancarea, ci si cum si unde se serveste aceasta. Hrana trebuie consumata cu atentie si placere. De obicei, actul mancarii este insotit de crearea unor conditii care tind sa-l scoata pe om din circuitul celorlalte preocupari. Se fixeaza o anumita ora la care se aduna toata lumea, masa se serveste intr-o incapere speciala, se fac pregatiri, cu alte cuvinte se intrerupe legatura cu preocuparile si gandurile legate de viata cotidiana si toata atentia se indreapta atunci asupra mesei ce urmeaza. Este lesne de inteles ca cititul si discutiile importante si complicate nu-si au locul la masa."
Un lucru e clar: trebuie sa papam si e bine sa papam ce ne place. :)
lung postul, dar incepe frumos cu papa bun :P
RăspundețiȘtergereacuma sa vedem ce scrie :P
mancarea e benzina omului
fara benzina, nici o masina nu se misca de pe loc
ferice de cei care au ce pune pe masa...
pt. ca sunt multi oameni care nu traiesc luxul asta in fiecare zi
cei care au sanatate, au acoperis de-asupra capului, au cu ce se imbraca si ce pune pe masa, sunt norocosi
daca iti mai permiti si o ciocolata, o cafea sau un pachet de tigari, traiesti in lux
asta vis-a-vis de alte sute si milioane de oameni de pe planeta asta
de aia e bine ca atunci cand ai, sa imparti din putinul tau si altora, asa cum ne invata si in Biblie
asta pt. ca nu se stie niciodata cand te poti trezi (din cauza ta sau fara sa tina de tine), fara toate aceste lucruri, si ce bucurie e atunci cand n-ai, cineva sa se opreasca din drum si sa-ti ostoiasca setea, sau foamea, sau faptul ca ti-e frig