Ingrediente:
350-400 gr aluat de foietaj
4 linguri seminte de susan
4 linguri parmezan razuit
1 ou batut cu 1 lingura apa
Prima data trebuie sa dezghetati aluatul de foietaj care este congelat. Cand este manevrabil aluatul se aseaza pe o suprafata infainata si se pensuleaza cu ou batut cu 1 lingura de apa.
Apoi se presara parmezan ras. Puneti cat de mult sau de putin parmezan doriti nu trebuie sa tineti cont de cantitatile date.
Cu palma se batatoreste usor suprafata pentru a se lipi parmezanul de aluat.
Se intoarce aluatul pe partea cealalta si se procedeaza la fel ca si mai sus, adica se unge cu ou si in loc de parmezan se presara susan. Se batatoreste din nou.
Urmatorul pas este sa taiem aluatul in fasii subtiri. Cu cat sunt mai subtiri cu atat sunt mai crocante. Daca aluatul este prea lipicios si moale pentru a fi taiat se introduce 5-10 min in frigider si dupa va putea fi taiat fara probleme.
Fasiile astfel obtinute se rasucesc…
… si dupa se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Tava merge in cuptor, la foc potrivit pana cand crochetele se rumenesc bine. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.
Sunt super crocante si delicioase.
O gustare rapida si crocanta.
arata mult prea comercial in poza, dar parmezan si susan e bun bun :P
RăspundețiȘtergereceva friptura si o ciorbica? retete ceva, o maslina, o atentie? hai ca o sa ma inspir de la tine cand gatesc
mie mi-a ramas gandul la buletele de cascaval, sunt delicioase
ai pe coloana din dreapta o poza
RăspundețiȘtergerecu o mamarutza la care o chestie galbena ii aduce o floare
am inteles ca tu esti mamarutza, da' chestia aia galbena sigur nu e vasi, ca vasi e un canar dragutz si simpaticutz
deci, prin urmare, asadar, cine-i chestia aia galbena? :P
Sa zicem ca e doar o poza draguta si sa nu comparam ca sa nu se supere nimeni. :)
RăspundețiȘtergere