marți, 16 februarie 2010

Pui cu bere, ceapa si sunca


Ingrendiente:
1 pui de 1 kg (sau pulpe inferioare cam 700 g)

700 ml bere (sau 500)
2 lingurite condiment pentru friptura de pui
2 cepe mari
30 g unt (sau ulei)
200 g bacon afumat (sau kaizer)
piper
ulei , aprox 7 linguri

Se spala puiul si se taie bucati.
Ceapa se taie felii mai grosute, kaizerul lamele . Se pune intr-o tigaie putin unt si 3 linguri ulei si se caleste ceapa impreuna cu kaizerul.

Intr-o alta tigaie , mai adanca (poate fi si o cratita) se pune restul de unt si ulei si pulpele (bucatile de pui) condimentate. Se prajesc cateva minute la foc mare, intorcandu-le pe toate partile pana se rumenesc usor. Se adauga ceapa si kaizerul si berea. Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic 30-40 min. Incercati carnea cu o furculita , daca mai trebuie sa fiarba mai lasati cat timp este necesar. Se serveste cu mamaliguta sau cartofi piure. Sosul este excelent !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu