joi, 25 februarie 2010

Ciorba de perisoare




Ingrediente:

650g carne toccata de porc

100g orez

2 linguri ulei

1 ou crud

Sare dupa gust

500ml bullion

3 litrii apa aproximativ

1 morcov

1 pastranac

130g telina

1 ceapa

Sare si piper dupa gust

Ulei pentru calit

Patrunjel proaspat pentru adaugat la servire


Mod de preparare:


Curatam si spalam zarzavaturile.

Taiem cubulete mici toate zarzavaturile.

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Carnea tocata o punem intr-un castron incapator. Adaugam orezul ales si spalat in prealabil, uleiul si oul.

Condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Din compozitia rezultata formam perisoarele, bilute cat o nuca pe care le formam intre palme.

Intr-o oala punem putin ulei, adaugam zarzavaturile si le lasam putin la calit, 2-3 minute.

Adaugam in oala si ceapa, bulionul, apa si sarea si lasam pe foc sa dea in clocot.

Cand clocoteste, adaugam rand pe rand perisoarele in oala si lasam la fiert aproximativ 35 – 45 minute.

Cand ciorbita este fiarta, o stingem si adaugam patrunjelul tocat foarte marunt.

Un comentariu:

  1. nu imi place, multumesc frumos
    prefer a la grec, de fasole sau de burta :P

    RăspundețiȘtergere