luni, 22 martie 2010

Concursurile de sarituri pentru iepuri cuceresc Marea Britanie


Iepurii din Marea Britanie si-au gasit o noua ocupatie, inedita si amuzanta: participa la concursuri de sarituri, sub indrumarea stapanilor ce ii ajuta pe urecheati sa-si redescopere latura "saltareata", prin antrenamente riguroase si multe cuburi de zahar.

Primul club oficial de sarituri cu iepuri din Marea Britanie, Rabbit Jumping UK, le-a deschis britanicilor apetitul pentru inditele curse cu obstacole destinate exclusiv iepurilor, scrie The Telegraph.

Concursurile de genul acesta sunt foarte populare in Scandinavia, unde crescatorii de iepuri au inceput inca din anii '70 sa-si puna animalele la incercare, in clipa de fata existand nu mai putin de 50 de cluburi antrenate in competitii nationale si mondiale.

Primul club de sarituri de iepuri din Marea Britanie a fost deschis anul trecut, iar membrii sai pot concura acum cu cei mai titrati atleti necuvantatori din lume, in competitiile oficiale.

Iepurii se pot intrece in mai multe probe, in functie de aptitudini si de talie, cele mai cunoscute dintre acestea fiind saritura in lungime si in inaltime, precum si un traseu cu obstacole, ce ar corespunde alergarii de garduri.

Animalele sunt antrenate zilnic de stapanii lor, iar fiecare saritura este "motivata" cu ajutorul cuburilor de zahar, iepurii fiind in stare sa sara chiar si un metru inaltime, pentru rasplata dulce.

Iepurasi saltareti - gamato.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu