joi, 10 iunie 2010

Mizeria de pe strazi


O problema importanta pe care o avem noi romanii este mizeria care se gaseste pe toate strazile din tara precum si in spatiile verzi.

Principala cauza, pentru care tot mai multe deseuri sunt aruncate pe jos pe orice strada si in orice spatiu verde, este lipsa cosurilor de gunoi si a tomberoanelor. Am ajuns la acesta concluzie dupa ce de mai multe ori mi s-a intamplat sa am de aruncat un ambalaj sau o hartie cand eram pe strada si sa nu am unde, fiind nevoita sa merg mult timp cu deseul in mana pana cand gaseam un cos de gunoi sa il arunc. Am patit ca am ajuns pana acasa cu ambalajul pe care vroiam sa il arunc pentru ca nu am gasit nici un cos de gunoi pe drum.
Am vazut de mai multe ori oameni care aveau ceva de aruncat si care se uitau in stanga si in dreapta cautand un cos de gunoi si pentru ca nu il gaseau aruncau mizeria pe jos fara sa ii deranjeze acest lucru. La fel se intampla si cu gunoaiele care sunt lasate in spatiu verde dupa ce oamenii au faut cate un gratar si au baut cate o bere.
Este urat ca oamenii nu au respect de natura si de strazile pe care umbla, dar parerea mea este ca daca ar exista cate un cos de gunoi pe fiecare stalp de curent din oras precum si in spatiile verzi ar fi amenajate zone cu tomberoane multa lume nu ar mai arunca mizerea pe jos, iar strazile ar fi mult mai curate. Ar fi un impuls pentru fiecare om care vede un cos de gunoi sa arunce mizerea in el si nu pe jos.
Avand in vedere pe cate prostii strica cei de la conducere banii din bugetul de stat eu cred ca o suma de bani alocata pentru acesta problema nici nu ar fi mare lucru, sau poate ca inca nici un parlamentar nu are deschisa o fabrica de cosuri de gunoi unde sa profite de banii statului, pentru ca la noi numai asa se face cate ceva.

Un comentariu:

  1. ce-mi place la articolele tale e ca titlul se regaseste foarte bine in pozele pe care le pui (mari, frumoase, relevante), textul e spart in paragrafe si de citit :P

    merge sa mai pui cate un bold sau un font mai mare pe cuvintele de interes ;)

    RăspundețiȘtergere