Declaratia sa se bazeaza pe rezultatele unui studiu la care au participat 39 de adulti tineri, impartiti in doua grupe. La pranz, toti participantii au luat parte la un exercitiu de memorie prin care li se cerea sa retina fetele celorlalte persoane, asociate cu numele lor.
La ora 6 seara s-a organizat un alt exercitiu de memorie cu aceeasi participanti, insa 20 dintre ei au dormit in pauza cel putin 100 de minute. Cei care nu au dormit au inregistrat cu 10% mai multe rezultate gresite.
Explicatia oferita de specialisti este urmatoarea: abilitatea oamenilor de a invata scade cu 10% in intervalul 12-18 seara, insa persoanele care trag un pui de somn dupa amiaza sunt capabile sa neutralizeze acest declin.
"Aceste rezultate sunt o dovada in plus ca somnul joaca un rol critic in prelucrarea informatiilor”, a adaugat Walker. "Este din ce in ce mai mai evident cat de important este somnul in procesul de invatare, dar mai ales inainte pentru a pregati creierul in receptionarea noilor informatii.”
nu stiu daca chiar asa este, insa ce e sigur e ca o minte odihnita e o mina de aur - cel putin pt. cei care si-o folosesc cu adevarat ;)
RăspundețiȘtergeresomnul - deci o minte odihnita, are forta, iti prospetime si energie ;)