joi, 14 ianuarie 2010

Optimism




Pentru ca avem destule probleme in tara asta si pentru ca ne-am saturat de multe nu ne ramane decat sa fim optimisti pentru a putea merge mai departe :)

Optimismul nu e o doar o calitate a unor oameni, in general veseli si care cred ca lor le ies lucrurile intotdeauna. Optimismul e o abilitate care se invata.

Cei mai importanti optimisti sunt maratonisti. Ei nu se gandesc la nimic cand pornesc in cursa , nici macar la faptul ca maratonul este de 42 km, distanta buna ptr un cal. Un optimist niciodata nu renunta.

Cand esti optimist vezi pamantul rotund, copacii verzi, cerul albastru si copiii razand.

Pe un optimist nu trebuie sa-l ajuti nociodata. Si cand se ineaca are senzatia ca a luat o gura buna de aer.

Pentru optimisti ziaristii cei mai cinici nu reusesc decat sa mai aduca putina speranta. Cand se scrie despre tragedia nu stiu care intotdeauna un optimist gandeste ca in sfarsit incep lucrurile bune, s-au terminat alea rele…..

Exista un lucru rau si pentru optimist, chiar si pentru el timpul este limitat si de aceea nu are timp suficient pentru a schimba lumea , de a o face mai buna in totalitate……

Si un banc pe acesta tema:
Doi fratiori - unul pesimist si unul optimist. Cel optimist era evident mereu multumit de toate, cel pesimist se plangea de orice.
De craciun, parintii vor sa le dea o lectie de viata. In dimineata de craciun, copiii se repezesc sa vada cadourile sub brad. Pesimistul primise o bicicleta rosie superba. Incepe sa bombane nefericit:
- Da, o bicicleta! Pana invat sa ma dau... si pe urma o sa am o pana, o sa trebuiasca sa ii schimb cauciucul, o sa cad si o sa imi sparg capul, de ce a trebuit Mos Craciun sa imi distruga viata?! Tu, ce ai primit?
Optimistul primise o balega.
- Eu? Un calut. Trebuie sa fie pe aici, pe undeva!

2 comentarii:

  1. e bine sa fii optimist in general in viata. Dar, nu as vrea sa fiu optimistul din bancul tau :P

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte foarte mijto poza aia cu curatarea mutrelor galbene :P - trebe pusa si pe gamato :P

    optimism, pozitiv, zambet, prieteni, e ceea ce ne ajuta tot timpul sa mergem impreuna ;)

    mai povestim despre asta ;)

    RăspundețiȘtergere