miercuri, 20 ianuarie 2010

Munca in echipa






Munca in echipa este foarte importanta si da cele mai bune rezultate atunci cand membrii echipei lucra pentru un proiect care ajuta grupul si nu pentru sef sau pentru firma.

Pana si in cantecul Hora Unirii se specifica importanta echipei:

"Unde-i unul, nu-i putere
La nevoi si la durere.
Unde-s doi, puterea creste
Si dusmanul nu sporeste!"


In articolul Munca in echipa, motorul succesului unei actiuni autoarea Dana Puscoci spunea urmaroarele:

"In orice activitate succesul este, de cele mai multe ori, rodul efortului comun, al muncii in echipa. Reusitele sau infrangerile nu se datoreaza in exclusivitate nici sefului, nici subalternilor, ci sunt rezultatul ambelor parti. Realitatea ne demonstreaza ca nu e suficient ca un grup profesional sa fie format din personalitati puternice, competente si cu experienta. Daca intre acestea nu exista compatibilitati , intelegere reciproca, viziuni si motivatii comune centrate pe acceptarea scopului propus, solidaritate si camaraderie, nu se pot obtine rezultate meritorii. Valorificarea potentialului de munca al fiecaruia, evolutia in cariera profesionala nu se indeplinesc fara a lucra si a respecta cerintele formarii si mentinerii spiritului de echipa. La aceasta stare care potenteaza calitatea si randamentul muncii fiecaruia se ajunge numai atunci cand oamenii inteleg ca intregul nu este egal cu suma partilor, ci cu ceva mai mult, care se naste din interactiunea cu grupul, din armonia relatiilor interpersonale, din identificarea oamenilor cu valorile si scopurile grupului."

Si pentru ca munca este importanta sa vedem si cateva citate despre ea:

"Munca in echipa presupune in primul rand sa-ti pierzi jumatate din timp explicandu-le celorlalti de ce nu au dreptate." (George Wolinski)

"Cand muncesti, joaca-te. Munca, daca este o datorie, te ucide." (Max Jacob)

"Munca fiecarui om este portretul sau." (Samuel Butler)

“Cel mai bun mod de a-ti aprecia munca este sa-ti imaginezi cum e fara ea.” (Oscar Wilde)

"Este pacat ca singurul lucru pe care un om il poate face opt ore este sa munceasca. Nu poate sa manance opt ore; nu poate sa bea opt ore; nu poate sa faca dragoste opt ore ." (William Faulkner)

"Daca A reprezinta succesul in viata, atunci A este egal cu x plus y plus z. Munca reprezinta x; y inseamna joaca; iar z - sa sti sa-ti tii gura." (Albert Einstein)

"Munca gandeste, lenea viseaza." (Jules Renard)

"Bogatia unui popor nu sta in bani, ci in munca." (Mihai Eminescu)

3 comentarii:

  1. oamenii nu ar fi reusit sa faca nimic fara munca in echipa.

    Suntem depasiti aproape la toate capitolele de catre animale, insa am reusit sa ajungem in varful lantului trofic si sa ne mentinem acolo. Parerea mea e ca asta se dareaza in principal datorita faptului ca am fost destul de inteligenti sa ne dam seama de valoarea muncii in echipa. Cu inteligenta si munca in echipa am ajuns unde am ajuns, si probabil ca tot datorita lor o sa ne si autodistrugem. Dar, o sa revin pe aceasta tema intr-n articol ulterior.

    Totusi, as avea o intrebare pt tine. Ce cauta poza aia cu Dorel la final? dupa parerea mea, se potriveste tocmai ca nuca in perete cu subiectul asta :))

    RăspundețiȘtergere
  2. daca si examenele ar fi in echipa...am lua numai note bune...ar trebui sa propunem:P

    RăspundețiȘtergere
  3. Poza cu Dorel era eu exemplu de "Asa nu!" :D

    RăspundețiȘtergere