joi, 28 ianuarie 2010

O casa de vis





Eu cred ca toata lumea viseaza sa aiba o casa de vis. Pana si cei care au deja o casa cred ca isi doresc sa faca unele imbunatatiri sau sa aiba o casa mai frumosa, macar in vis :)

Si daca tot e vis macar sa fie un vis foarte frumos si sa lasam frau liber imaginatiei :P

Casa trebuie sa fie locul pe care sa il iubim cel mai mult si unde sa ne dorim sa venim de fiecare data cu nerabdare. In acest loc trebuie sa ne relaxam, sa ne odihnim, sa ne incarcam bateriile si, de ce nu, sa ne bine dispunem tot timpul.

Eu visez la o casa mare in care toate incaperile sa fie spatioasa si amenajata cu bun gust.

Living modern si luminos unde sa ma pot relaxa la un film, cu camapele moi si fine, cu o masuta mica de sticla si cu cateva ornamente interesante si frumoase.O camera de birou unde sa pot sa lucru linistita.Bucataria dotata cu toate cele necesare pentru a putea gati preparate deosebite si unde sa imi face placere sa mananc si sa imi petrec timpul.
Baia sa aiba o cada pentru a putea sa me relaxez cand am nevoie sa imi recapat puterile si un dus pe care sa il pot folosi cand ma grabesc.Dormitorul trebuie sa fie special, dotat cu un pat mare in care sa ma pierd si in care sa ma pot odihni cu adevarat.Si langa dormitor trebuie sa fie si o garderoba mare unde toate hainele sa incapa lejer si fiecare pereche de incaltaminte sa aiba locul ei. Sa aiba cel putin o oglinda mare, in care sa pot vedea cum imi stau hainele pe mine, si cativa tabureti.Si sa nu uit de frumosa gradina in care sa pot sa ies vara sa ma uit la flori, sa stau pe iarba si sa ma bucur de razele soarelui.
In linii mari cam asa arata casa mea din vis :)

vineri, 22 ianuarie 2010

Obiceiuri ciudate la masă




Bunele maniere la masă se referă la eticheta la masă, care poate include şi modul de folosire al tacâmurilor. Multe dintre aceste reguli au evoluat din practică. De exemplu este nepoliticos să ţii coatele pe masă pentru că poţi răsturna castroanele şi cănile.

În Tanzania nu e politicos să ajungi la timp la masă. E de preferat să întârzii 15-30 de minute. Dacă mănânci aşezat pe covor e nepoliticos să stai cu tălpile la vedere. Cel mai vârstnic bărbat de la masă este servit primul, iar gazda va mânca ultima. Nu e politicos să miroşi mâncarea.

În Afganistan oaspeţii sunt aşezaţi cel mai departe de uşă. Aceştia vor fi serviţi primii cu mâncare şi trebuie să mănânce cel mai mult, în timp ce gazdele vor manca ultimele şi mai puţin. Gazdele vor trebui să întrebe de cel puţin trei ori dacă oaspeţii mai doresc o porţie, iar aceştia din urmă trebuie să refuze tot de cel puţin trei ori.
Dacă se întâmplă ca cineva să scape pâine pe jos, aceasta trebuie ridicată de jos, sărutată şi apoi aşezată în altă parte.

În China este nevoie să stiţi să ţineţi corect beţişoarele. De asemenea, atunci când nu sunt folosite beţişoarele trebuie perfect alianiate pe masă, unul lângă celălalt. În caz contrar, semnifică faptul că veţi fi aşezat neadecvat în sicriu. Nu îndreptaţi niciodată beţişoarele către un comesean! Acest gest este considerat o insultă gravă.

Dacă luaţi masa în Japonia, trebuie să aşteptaţi invitaţia gazdei de trei ori înainte de a vă apuca să mâncaţi. Tăieţeii trebuie "sorbiţi". Japonezii susţin că inhalarea aerului în timp ce mâncaţi tăieţeii le îmbunătăţeşte gustul. În restaurantele japoneze nu se lasă bacşiş.

joi, 21 ianuarie 2010

Lucruri interesante despre legume












Pana si legumele ascund lucruri comice si interesante despre ele.

Cateva lucruri pe care nu le stiati despre legume:

Pepenii verzi sunt de fapt legume. Te miri, nu? Fac parte din aceasta familie cu castravetii si dovlecii. Stiai ca cel mai mare pepene din lume a cantarit 260 de kilograme?

In Anglia este o traditie sa se planteze cimbru pentru ca ar atrage zanele, care se joaca in el.

Morcovii te pot ajuta sa vezi mai bine in intuneric, pentru ca au foarte multa vitamina A, care ajuta la prevenirea nictalopiei, o tulburare de vedere din cauza careia poti vedea normal doar noaptea sau in prezenta unei lumini slabe.


Legumele congelate pot fi mai hranitoare decat cele p
roaspete. De ce? Pentru ca in cazul legumelor proaspete dureaza foarte mult pana sa ajunga in magazine, pierzand in acest timp din elementele nutritive. Legumele congelate sunt ambalate in ziua in care sunt culese, de aceea mentin o cantitate mai mare de nutrienti.

Frunzele sfeclei de zahar poti fi fierte si apoi consumate, la fel si in cazul spanacului. De fapt, frunzele de sfecla de zahar sunt cele mai hranitoare din aceasta leguma.

Si pe langa legume mai trebuie si carnita :D

miercuri, 20 ianuarie 2010

Munca in echipa






Munca in echipa este foarte importanta si da cele mai bune rezultate atunci cand membrii echipei lucra pentru un proiect care ajuta grupul si nu pentru sef sau pentru firma.

Pana si in cantecul Hora Unirii se specifica importanta echipei:

"Unde-i unul, nu-i putere
La nevoi si la durere.
Unde-s doi, puterea creste
Si dusmanul nu sporeste!"


In articolul Munca in echipa, motorul succesului unei actiuni autoarea Dana Puscoci spunea urmaroarele:

"In orice activitate succesul este, de cele mai multe ori, rodul efortului comun, al muncii in echipa. Reusitele sau infrangerile nu se datoreaza in exclusivitate nici sefului, nici subalternilor, ci sunt rezultatul ambelor parti. Realitatea ne demonstreaza ca nu e suficient ca un grup profesional sa fie format din personalitati puternice, competente si cu experienta. Daca intre acestea nu exista compatibilitati , intelegere reciproca, viziuni si motivatii comune centrate pe acceptarea scopului propus, solidaritate si camaraderie, nu se pot obtine rezultate meritorii. Valorificarea potentialului de munca al fiecaruia, evolutia in cariera profesionala nu se indeplinesc fara a lucra si a respecta cerintele formarii si mentinerii spiritului de echipa. La aceasta stare care potenteaza calitatea si randamentul muncii fiecaruia se ajunge numai atunci cand oamenii inteleg ca intregul nu este egal cu suma partilor, ci cu ceva mai mult, care se naste din interactiunea cu grupul, din armonia relatiilor interpersonale, din identificarea oamenilor cu valorile si scopurile grupului."

Si pentru ca munca este importanta sa vedem si cateva citate despre ea:

"Munca in echipa presupune in primul rand sa-ti pierzi jumatate din timp explicandu-le celorlalti de ce nu au dreptate." (George Wolinski)

"Cand muncesti, joaca-te. Munca, daca este o datorie, te ucide." (Max Jacob)

"Munca fiecarui om este portretul sau." (Samuel Butler)

“Cel mai bun mod de a-ti aprecia munca este sa-ti imaginezi cum e fara ea.” (Oscar Wilde)

"Este pacat ca singurul lucru pe care un om il poate face opt ore este sa munceasca. Nu poate sa manance opt ore; nu poate sa bea opt ore; nu poate sa faca dragoste opt ore ." (William Faulkner)

"Daca A reprezinta succesul in viata, atunci A este egal cu x plus y plus z. Munca reprezinta x; y inseamna joaca; iar z - sa sti sa-ti tii gura." (Albert Einstein)

"Munca gandeste, lenea viseaza." (Jules Renard)

"Bogatia unui popor nu sta in bani, ci in munca." (Mihai Eminescu)

marți, 19 ianuarie 2010

Ciudatenii din lume





Ceea ce noua ni se pare deosebit in generan spunem ca este ciudat, asa ca m-am conformat si eu si am descoperit niste ciudatenii interesante despre care nu stiam ca exista si m-am hotarat sa pun cateva pe blog.
Sunt si ciudatenii legislative in lume si anume:
-In Florida, femeile nemaritate care sar cu parasuta duminica pot fi duse la inchisoare
-In Franta este ilegal sa iti botezi porcul “Napoleon”


vineri, 15 ianuarie 2010

Igiena mainilor





Toti stim ca igiena corporala este foarte importanta si cu atat mai mult igiena mainilor.

Articolul Totul despre simplul spalat pe maini descrie importanta igienei mainilor.

Spalatul pe maini este cea mai simpla, la indemana si eficienta metoda pentru prevenirea infectiilor de orice tip. Tocmai de aceea, chiar daca pare ceva simplu, spalatul pe maini are o importanta majora in igiena zilnica.

Apa si sapunul sunt principalii inamici ai bacteriilor, care pot fi gasite si preluate de oriunde. Astfel, cu cat ne spalam mai des pe maini, cu atat prevenim imbolnavirile dese.