miercuri, 8 septembrie 2010

Escalop Zingara





Ingrediente:
- ceafa porc
- 150 g sunca presata
- 200 g ciuperci
- ulei de masline
- o lingura cu faina
- 1-2 linguri cu bulion
- sare ,piper
- patrunjel
- 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare:
Carnea se taie feii si se bate putin cu ciocanul pentru snitele, apoi se prajesc putin intr-o tigaie.

Intr-un castron se amesteca faina cu bulionul si niste apa apoi se pune acest sos peste uleiul incins si lasa sa dea in clocot. Se pune sare si piper si se adauga feliile de carne si catelul de usturoi taiat marunt, apoi se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba.

Intr-o alta tigaie se pune o lingura de ulei si se adauga sunca taiata fideluta si ciupercile Se calesc timp de 5-7 minute .

Se verifica daca a fiert carnea si daca este fiarta se adauga ciupercile si sunca. Se mai lasa pe aragaz 5 minute sa se intrepatrunda toate aromele.

Se toaca patrunjelul marunt si se presara deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu