vineri, 27 august 2010

Escalop de porc cu ciuperci

Ingrediente :
(pt. 4 persoane)

800 de grame de cotlet de porc, dezosat si degresat feliat in 8 felii ~ 100/buc.
300 de grame de ciuperci
3-4 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoifaina alba
sare, piper
250-300 ml apa fierbinte

Optional:

1 lingura de smantana si/sau pasta de rosii si/sau ardei

Preparare:
Carnea feliata se bate pe ambele parti cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si pipereaza.
Se spala ciupercile si se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime.

Se curata usturoiul si se taie cateii in sferturi. Se pune uleiul de masline intr-o tigaie (cratita) incapatoare si se rumeneste usturoiul, dupa care se scoate si se arunca.

Se infaineaza bine feliile de carne si se prajesc in uleiul aromatizat cu usturoi, pana se rumenesc usor pe ambele parti. Pe masura ce sunt rumenite, se scot si se pastreaza acoperite, la cald.

Odata toate feliile de carne rumenite, se pun inapoi in cratita si se adauga ciupercile.Se toarna apa fierbinte, doar cat sa acopere carnea.
Se sareaza si pipereaza (cu masura, tinand cont ca mancarea trebuie sa scada), se da focul la mic si se acopera cu un capac. In aproximativ 20 de minute sosul va fi scazut, ciupercile facute si carnea moale. Dupa preferinta, se poate adauga in acest moment o lingura de smantana, pasta de rosii sau pasta de ardei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu